Miód z dodatkiem owoców liofilizowanych — właściwości

Miód z dodatkiem owoców liofilizowanych — właściwości

Opinie pacjentów

Zmienili nie tylko moja sylwetkę, ale i stosunek do jedzenia i zdrowego trybu życia!
~Ola
Zaburzenia żywieniowe to był ogromny problem dla mnie. Odpowiednie nastawienie przez specjalistę i dieta jaką dostałam, pozwoliły małymi kroka...
Agnieszka
W Set Point schudłam 27 kg oraz zmieniłam swój styl życia o 180 stopni. Moja kuchnia smakuje i wygląda zupełnie inaczej.
~Tatiana
Dieta jest smaczna, a ja nie jestem ciągle głodna. Efekty już są i mam nadzieję, że tak już zostanie.
~Kasia
Miejsce w którym uzyskałem duże wsparcie, cieszę się z efektów odchudzania po wizytach w poradni.
Grzegorz
Zdecydowałam się na zabieg botoxu w Medycynie Estetycznej w Rzeszowie. Działanie botoxu jest widoczne już po około 2-3 dniach od jego zastosow...
Małgorzata
Skorzystałem z konsultacji online i jestem mile zaskoczony bo przygotowania dieta sprawdza się bardzo dobrze
~Damian
Mój mąż miał wykonywaną mezoterapię z mojego polecenia i jest bardzo zadowolony!
Monika
Chcę podkreślić bardzo fachowe indywidualne podejście do klientów.
~Ania
Treningi z panią Wiesią to czysta przyjemność! Jest zawsze bardzo profesjonalna i świetnie przygotowana. Nigdy nie lubiłam ćwiczyć, ale odkąd ...
~Roksana

Miód od starożytnych czasów używany był nie tylko w formie pożywienia, ale również leku. Jesteś zdziwiony? W końcu w jednej łyżce miody znajdują się ok. 64 kalorie i aż 17 gram cukru, a nie ma w nim praktycznie w ogóle białka, błonnika czy tłuszczu — równie śladowe są ilości witamin i minerałów. Dlaczego zatem miód jest tak chętnie stosowany w codziennej diecie? W miodzie z owoców liofilizowanych zawarta jest ogromna liczba przeciwutleniaczy, bioaktywnych związków roślinnych oraz innych naturalnych właściwości odżywczych, które pozytywnie wpłyną na naszą odporność oraz ogólne zdrowie! Poznaj 8 cennych właściwości miodu!

1) Miód pomaga ustabilizować poziom cholesterolu — podnosi tzw. dobry cholesterol i prowadzi do redukcji tzw. złego cholesterolu LDL, dzięki czemu zmniejsza ryzyko tworzenia się skrzepów krwi, jak również zawałów serca.

2)Miód z dodatkiem owoców liofilizowanych jest bogaty w przeciwutleniacze, które zmniejszą ryzyko udarów mózgu, zawału serca, jak również występowanie niektórych rodzajów nowotworów.

3) Miód zbawiennie działa na kaszel — nie tylko u dorosłych, ale również w przypadku dzieci. Miód może być podawany dzieciom powyżej pierwszego roku życia, ponieważ działa jako naturalny i przede wszystkim bezpieczny środek przeciwkaszlowy, który jednocześnie nawilża gardło. Warto wiedzieć, że miodu nie wolno podawać dzieciom poniżej 1 roku życia ze względu na możliwość zatrucia.

4) Miód wspomaga gojenie się oparzeń, ran, a także innych chorób skóry.

5) Miód pozwoli nam zbudować odporność i wspomóc układ odpornościowy w sezonie jesienno-zimowym, ponieważ znajdują się w nim substancje o właściwościach przeciwbakteryjnych i przeciwutleniających.

6) Miód jest również znany ze swoich właściwości bakteriobójczych, dlatego często stosuje się go w przypadku infekcji spowodowanych grzybami rodzaju Candida, rzęsistka pochwowego, laseczek wąglika czy prątkami gruźlicy.

7) Miód ma właściwości probiotyczne, które pozytywnie wpływają na bakterie żyjące w jelitach, dlatego jest chętnie podawany w przypadku, gdy występują wszelkie niestrawności.

8) Miód może być stosowany w walce z chorobami przyzębia, krwawieniem dziąseł czy zapaleniem dziąseł.

Opinie pacjentów (0)

Zobacz także

Dietetyk Naturhouse
Berensona 12B/U7, 03-277 Białołęka
5/5 (3 opinie)
Dietetyk Sportowy Igor Dzierżanowski
Zagięta 9, 04-847 Wawer
5/5 (5 opinii)
Zielony Pieprz Aleksandra Kubacka
Krucza 17/40, 00-525
5/5 (3 opinie)
LiveDiet24
Przy Agorze 26/59, 01-948 Targówek
5/5 (3 opinie)
,
Oceń przychodnię
jako pierwszy
Pracownia dietetyczna HEVA
Elsterska 8/5, 03-907
5/5 (3 opinie)
NZOZ Centrum Medyczne i Przychodnia Zdrowia Vital
Kwatery Głównej 46 lok. U1, 04-294 Praga Północ
5/5 (3 opinie)
NutriStandard Dietetyka
Patriotów 309, 04-767 Wawer
5/5 (9 opinii)
Przyjemność jedzenia Małgorzata Łyżniak
Fraszki 29, 02-406
5/5 (4 opinie)
Dietetyk Agnieszka Szpoton
Żeglugi Wiślanej 7/54, 03-043
5/5 (4 opinie)

Rola mikrobioty jelitowej w rozwoju nowotworów
Mikrobiota jelitowa, czyli zespół mikroorganizmów, które...
Rak wątroby - kluczowe informacje dla pacjentów
Rak wątroby jest jednym z najpoważniejszych i najbardziej ...
Rehabilitacja po leczeniu onkologicznym
Rehabilitacja po leczeniu onkologicznym to niezwykle ważny ...
Co powinniśmy wiedzieć na temat raka jajnika?
Rak jajnika jest jednym z najbardziej groźnych nowotworów,...
Jak radzić sobie ze skutkami ubocznymi terapii onkologicznych?
Onkologia Warszawa jest dziedziną medycyny, która zajmuje ...
Rak wątroby - kluczowe informacje dla pacjentów
Rak wątroby jest jednym z najpoważniejszych i najbardziej ...
Jak omijać czynniki wywołujące atopowe zapalenie skóry?
Atopowe zapalenie skóry, znane również jako A...
Jak zorganizować konferencję online?
Prowadzisz badania w medycznej dziedzinie i chcesz podzieli...
Jak dieta wpływa na stan żył?
Jeżeli chcesz poprawić kondycję układu krążenia, musis...
Jak przygotować się do wizyty u dietetyka?
Po długich wahaniach zdecydowałeś się w końcu na wizyt...